Op dit moment ervaren wij helaas problemen met het tonen van producten op onze website. Bent u op zoek naar een product en kunt u dit niet vinden? Neem contact met ons op info@lr.nl of +31756504750 en wij informeren u graag!

Helaas ondersteunen wij niet langer Internet Explorer 11 (en lagere versies). Een zeer laag percentage van onze bezoekers gebruikt deze webbrowser nog.

Wij raden u aan een moderne webbrowser te downloaden. Moderne webbrowsers voor die wij wel ondersteunen zijn:

Microsoft Edge
Mozilla Firefox
Google Chrome
Opera Browser
Apple Safari

We zien u graag terug in één van bovenstaande browsers.

 
Oplossingen voor werkzaamheden in een windmolen

Oplossingen voor werkzaamheden in een windmolen

Met ons brede aanbod hijs- en hefmiddelen en valbeveiligingsuitrusting kunnen we voor specifieke sectorwerkzaamheden geschikte oplossingen leveren. De windbranche is zo’n sector waarbij specifieke op maat-oplossingen gevraagd worden.

Hoewel windenergie inmiddels geen onbekende sector meer is, is het er wel één die sterk groeit. Steeds meer overheden en private partijen investeren in windenergie. Toename van windmolenparken op land en op zee zijn daar een goed voorbeeld van.

Met die toename is er ook steeds meer aandacht voor veilig werken in en rondom de windmolen en windturbine. En dat begint al bij het ontwerp van de windmolen, waar er bijvoorbeeld al beter gelet wordt op waar in de molen bevestigingspunten t.b.v. aanlijning valbeveiligingsuitrusting moet zijn en hoe eventuele evacuatie veilig en soepel dient te verlopen.  

Net zo belangrijk als de veiligheidselementen bij het ontwerp van de windmolen is de valbeveiligingsuitrusting en het hijsmateriaal waarmee professionals in en rond de molen werken. De installatie van de juiste klimtakel om de gebruiker te ondersteunen bij het beklimmen van de windturbine is niet bij iedere windmolen hetzelfde, logisch, want niet elke windmolen ziet er vanbinnen hetzelfde uit of is even hoog. Zelfs het valharnas vraagt een specifieke benadering. Vallen bij werkzaamheden in een windmolen is totaal anders dan vallen bij werkzaamheden in een put of op een hellend dak.

Om het en ander voor u te verduidelijken hebben wij een speciale webpagina gecreëerd waar we met tekst en beeld richting geven aan de toepassing van het materiaal specifiek voor werkzaamheden in en aan windmolens.

 

Bekijken