Windenergie

Helaas ondersteunen wij niet langer Internet Explorer 11 (en lagere versies). Een zeer laag percentage van onze bezoekers gebruikt deze webbrowser nog.

Wij raden u aan een moderne webbrowser te downloaden. Moderne webbrowsers voor die wij wel ondersteunen zijn:

Microsoft Edge
Mozilla Firefox
Google Chrome
Opera Browser
Apple Safari

We zien u graag terug in één van bovenstaande browsers.

 

Louis Reyners biedt met haar uitgebreide assortiment in (elektrische) kettingtakels en valbeveiliging (PPM's) een enorme meerwaarde voor professionals die werkzaam zijn binnen de windenergie-sector. Bent u toe aan vervanging van hijsmaterieel of PPM's dan helpen wij u van begin tot eind in het keuzeproces. Naast de informatie die u op onze website vindt, staan onze productvertegenwoordigers uiteraard klaar om u te helpen. Op deze pagina vindt u een overzicht van ons assortiment specifiek geselecteerd voor gebruik in of aan windturbines. 

 

Download hier de KITO catalogus! Download hier de KITO EQ-EQS brochure!

KITO Main Brochure Hoists

KITO ED brochure

KITO

Sinds de oprichting in 1932 is KITO toonaangevend in de ontwikkeling van systemen die ingezet worden voor heffen, hijsen en positioneren van lading. De producten van KITO kenmerken zich door een hoog veiligheidsstandaard en een lange levensduur. Het KITO assortiment dat u bij Louis Reyners vindt, bestaat uit takelkettingen, hand- en rateltakels, elektrische takels, loopkatten en balkenklemmen.

Specificaties KITO ED(S)(T) elektrische takel

Compact, veelzijdig en aansluitbaar op het lichtnet. Bijzonder geschikt voor kleine werkplaatsen, bouwplaatsen en opslagruimtes. Een betrouwbaar hulpmiddel bij het hijsen van lasten. Ook bijzonder geschikt voor het gebruik in windturbinemasten. Ontworpen voor het hijsen van lasten van 60 – 240kg, met een laag eigen gewicht, de tandwielkast is in een aluminium behuizing en bestand tegen verwering en roest. Zwaardere lasten (tot 480kg) zijn geen probleem, het 240kg type wordt dan dubbel ingeschoren en is hierdoor geschikt voor 480kg. Er zijn twee type motoren een 0,3kW versie voor de 60, 100 en 180kg en een zwaardere variant met 0,6kW voor de 160, 240 en dubbel ingeschoren voor de 480kg.

 

Specificaties KITO ER2 elektrische takel

De ER2 takel kenmerkt zich in het bijzonder door de ruime keuze in hijscapaciteit; van 125 kg tot 20 ton. Een robuust en solide, maar bovenal functioneel ontworpen elektrische kettingtakel. Met de vooruitstrevende omvormer-techniek en 24V schakelbesturing is het hijsen en verplaatsen van last een koud kunstje. Ze zijn overigens voorzien van KITO’s eigen lastketting; uniek in zijn soort want KITO is de enige fabrikant ter wereld die lastkettingen vernikkeld. Het voordeel van vernikkeling is dat er geen waterstofbroosheid kan ontstaan en dat maakt de ER2 kettingtakels uitermate geschikt om te het werken onder extreme omstandigheden.

 

KITO elektrische takels 

Multifunctionele elektrische takels uitermate geschikt voor gebruik in of rondom de windmolen

 

Fixator

Fixator is gespecialiseerd in het opzetten van (tijdelijke) dragers en bevestigingssystemen voor onder andere werken op hoogte. Bij Louis Reyners voeren we een uitgebreid Fixator assortiment met staalkabels, materiaaltakels, grip- en  verankeringshaken, transportwielen en accessoires. Voor takelwerkzaamheden in of rondom de windturbine zijn de Exolift en de LM serie van Fixator meest geschikt. Uit deze series leveren wij zowel personen- als materiaaltakels. 


Specificaties Fixator Exolift

EXOLIFT is een klimhulpmiddel dat het leven van technici bij het beklimmen van een ladder vergemakkelijkt. Voor een volledig comfortabele klimervaring past EXOLIFT zich aan de lichaamsbouw en de manier van klimmen van elke gebruiker aan. De gebruiker weegt zichzelf voor hij begint dankzij het gepatenteerde EXOLIFT-meetsysteem. Daarna wordt tot 80% van het gewicht van de gebruiker, met een limiet van 100 kg, door de EXOLIFT belast.

 

Fixator materiaaltakels 

Verkrijgbaar met een draagvermogen van 250 tot 1.500 kg.

Fixator personentakels 

Verkrijgbaar met een draagvermogen van 350 tot 1.000 kg.

 

 

Product content Fixator

Download hier de Fixator Catalogus!

Fixator Catalogus

Video: Fixator Exolift

 

 

Valbeveiliging (PPM's)

Voor professionals die op hoogte werken is het strikte noodzaak dit veilig te doen. Het nemen van de juiste preventieve maatregelen is van het grootste belang. Maar hoe zien die eruit, welke valbeschermingsuitrusting heeft u nodig en hoe past u die toe? Bij Louis Reyners bieden wij verschillende oplossingen, bijvoorbeeld met onze ELLERsafe valbeveiligingssets. In het assortiment hebben wij verschillende basis en een professionele sets. Voldoen de standaard sets niet helemaal aan uw wensen? Dan kunnen we ook op-maat valbeveiligingssets met u samenstellen. De set die we doorgaans aanbieden voor klimmen en werkzaamheden in een windmolen bestaat uit: 

 

ELLERsafe valbeveiliging 

Verkrijgbaar zijn de standaard valbeveiligingssets of losse artikelen zoals harnassen, vallijnen en gereedschapsriemen.

 

Indien u naar aanleiding van de bovenstaande informatie nog vragen heeft, aarzel dan niet contact op te nemen. Onze productevertegenwoordigers staan op weekdagen tussen 08:00 en 17:00 voor u klaar. U kunt hen bereiken door te bellen naar 075 6504750 of te mailen naar info@lr.nl.

 

Met Louis Reyners gaat het u voor de wind