Het periodiek keuren en inspecteren van hijs- en hefmaterieel

Helaas ondersteunen wij niet langer Internet Explorer 11 (en lagere versies). Een zeer laag percentage van onze bezoekers gebruikt deze webbrowser nog.

Wij raden u aan een moderne webbrowser te downloaden. Moderne webbrowsers voor die wij wel ondersteunen zijn:

Microsoft Edge
Mozilla Firefox
Google Chrome
Opera Browser
Apple Safari

We zien u graag terug in één van bovenstaande browsers.

 

Ook voor het periodiek keuren en inspecteren van uw hijs- en hefmateriaal bent u bij Louis Reyners aan het juiste adres. Het keuren van uw hijs- en hefmateriaal is verplicht. Simpelweg omdat er bij het hijsen en heffen spanning op het materiaal komt te staan. Door periodiek te keuren kunt u er van op aan dat het hijs- en hefmaterieel materiaal waarmee wordt gewerkt betrouwbaar en veilig is.

 

Hierom kiest u voor keuren door Louis Reyners:

  • Onze keurmeesters zijn TVCT-gecertificeerd
  • Wij zijn helder en duidelijk in advies en uitleg bij keuring en inspectie
  • Materiaal wordt beoordeeld conform de TVCT-voorschriften en -werkwijzen
  • Bekijk 24/7 uw certificaten online in de certificaten-omgeving op www.lr.nl

 

Onze keurmeesters

Louis Reyners is een TCVT erkend bedrijf. Onze Keurmeesters zijn logischerwijs TCVT persoonlijk gecertificeerd en daardoor aantoonbaar deskundig. Onze keurmeesters houden zich aan alle TVCT voorschriften en werkwijzen.

 

Uw certificaten bekijken

Zodra uw materiaal door één van de keurmeesters is goedgekeurd wordt dit verwerkt en vindt u de certificaten terug in uw Certificaten-omgeving. De certificaten zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week inzichtelijk. Hierdoor kunt u waar ook ter wereld beschikken over uw certificaten.

 

Keuren in Zaandam of op locatie?

Hijs- en hefmateriaal keuren wij alleen op onze vestiging in Zaandam. Na afspraak kunt uw hijs- en hefgereedschappen bij ons brengen, indien gewenst kunnen wij tegen meerprijs de te keuren goederen ook bij u ophalen en terugbrengen. 

 

Controleren, keuren, beproeven, inspecteren?

De keurmeesters van Louis Reyners verrichten voor u een keuring of inspectie van het materiaal. Naast keuren en inspecteren hoort men ook vaak beproeven en controle van materiaal. Hieronder een korte uitleg.

  • Bij een controle beoordeelt de gebruiker of het te gebruiken hijs - en hefmateriaal na de controle veilig te gebruiken is voor d beoogde werkzaamheden. De controle behelst in dit geval een visuele beoordeling van de materia(a)l(en).
  • Een inspectie is een periodiek onderzoek van hijs- en hefmateriaal. Uit de inspectie moet blijken of het materiaal voor de duur van de inspectieperiode veilig te gebruiken is.
  • Bij het keuren van gereedschappen en machines vindt er een periodiek onderzoek plaats en eventueel een (be)proeving. Een keuring wordt altijd door een keurmeester gedaan.
  • Met beproeven wordt het hijs- en hefmateriaal belast. Veelal doen we dat met een proeflast, maar kan ook met een niet-destructieve test of een controle op de werking zonder last.

 

Aanvragen van een keuring

Wilt u uw hijs- en hefmateriaal of valbeveiligingsuitrusting door ons laten keuren? Dat kan! Neem contact met ons op door het formulier in te vullen. Bellen kan ook via 075-6504755 of stuur een e-mail naar info@lr.nl. Wij zullen doorgaans dezelfde dag nog contact met u opnemen.