LET OP: vrijdag 22 september gaan wij eerder dicht. Bestellingen handelen wij tussen 08:30 en 12:30 af.

Helaas ondersteunen wij niet langer Internet Explorer 11 (en lagere versies). Een zeer laag percentage van onze bezoekers gebruikt deze webbrowser nog.

Wij raden u aan een moderne webbrowser te downloaden. Moderne webbrowsers voor die wij wel ondersteunen zijn:

Microsoft Edge
Mozilla Firefox
Google Chrome
Opera Browser
Apple Safari

We zien u graag terug in één van bovenstaande browsers.

 
Warm? Zo werk je veilig en comfortabel op hoogte

Warm? Zo werk je veilig en comfortabel op hoogte

Wanneer de temperaturen stijgen en de zon op zijn hoogst staat, kan het werken op hoogte een extra uitdaging met zich meebrengen. Naast de standaard veiligheidsprocedures moeten professionals in de valbeveiligingsindustrie ook rekening houden met de impact van warme weersomstandigheden op hun prestaties en gezondheid. In dit artikel gaan we dieper in op hoe je veilig en verantwoord op hoogte kunt werken tijdens hittegolven en welke producten je kunnen helpen de warmte te trotseren.

1. Hydratatie is van vitaal belang

Het begint allemaal met hydratatie. Werken op hoogte kan fysiek veeleisend zijn, vooral in de hitte. Zorg ervoor dat je voldoende water bij je hebt en regelmatig drinkt. Draag een drinkrugzak die speciaal is ontworpen voor gebruik op hoogte om gemakkelijk toegang te hebben tot water zonder je werk te onderbreken.

2. Kleding en bescherming tegen de zon

Kies kleding die lichtgewicht en ademend is, maar tegelijkertijd bescherming biedt tegen schadelijke UV-straling. Een hoed of pet en logischerwijs zonnebrandcrème zijn ook essentieel om jezelf te beschermen tegen de zon. Een merk dat een speciale productlijn tegen hittebescherming op de markt heeft is Ergodyne. Wij leveren diverse hitte beschermende artikelen van Ergodyne, zoals een koelvest, koelpet en een koelhoed.

3. Ademende veiligheidsharnassen

Een goed passend veiligheidsharnas is altijd belangrijk, maar in warme omstandigheden is het ook essentieel dat het harnas ademend is om oververhitting te voorkomen. Meerdere veiligheidsharnassen in ons assortiment zijn ontworpen met ademende materialen en gevoerde riemen voor extra comfort, zoals de Petzl Avao Bod en de ELLERsafe P52PRO.

4. Verkoelende helmen

Houd je hoofd koel met een helm die speciaal is ontworpen voor warme omstandigheden. Deze helmen hebben vaak ventilatieopeningen om de luchtstroom te verbeteren en oververhitting te voorkomen. Een goed ventilerende helm die het uitstekend doet bij warme omstandigheden is de ELLERsafe ATRA 10V. Verkoelende inlegstukken, zoals de verdampingskoelende pads van Ergodyne, helpen ook bij het koelen bij het dragen van een bouwhelm.

5. Hittebestendige valbeveiligingsproducten

Tijdens warme dagen is het belangrijk om te investeren in valbeveiligingsproducten die bestand zijn tegen hoge temperaturen. Kies voor hittebestendige veiligheidsgordels, karabiners en andere apparatuur om ervoor te zorgen dat ze hun functie behouden, zelfs bij extreme temperaturen.

6. Planning en pauzes

Bij het werken op hoogte in de hitte is planning cruciaal. Verdeel het werk in kortere, productieve periodes en neem regelmatig pauzes om af te koelen en te rusten in de schaduw.

7. Bewustzijn van hittegerelateerde aandoeningen

Wees bewust van de symptomen van hittegerelateerde aandoeningen zoals hitte-uitputting en hitteberoerte. Ken de tekenen en zorg ervoor dat je collega's en jijzelf deze signalen herkennen en direct handelen.

 

Ben je benieuwd wat wij bij hoge temperaturen met ons assortiment voor je kunnen betekenen? Bekijk dan ons assortiment hittebescherming. Ook voor alle overige valbeveiliging ben je bij ons aan het goede adres. Neem een kijkje >